Senaste nytt!
Hem / Allmänt / Hur fungerar Sinoclear?

Hur fungerar Sinoclear?

Jag såg en reklamfilm på tv för Sinoclear, att det skulle hjälpa vid bihåleinflammation. Vad är det för något och hur fungerar det?

Däppt

Sinoclear är en nässpray som påstås lindra vanliga symptom vid bihåleinflammation som till exempel nästäppa och smärta i ansiktet. Den gör det genom att minska blockering och rensa bihålor och näsa från sekret, som rinner ut ur näsan under upp till två timmar. Behandlingen tas lämpligast på kvällen ett par timmar innan sänggåendet.

Den aktiva substansen är ett frystorkat pulver från växten Cyclamen Europaeum, en röd-rosa växt som tillhör Primula-familjen. Det finns små vetenskapliga studier som visar en viss effekt men förvänta inga mirakel.

Du ska inte använda Sinoclear om du tar blodförtunnande läkemedel som warfarin eller acetylsalicylsyra eller antikolinerga läkemedel (till exempel atropin). Gravida eller ammande bör inte använda Sinoclear. Barn under 12 år ska inte heller använda produkten.

Bihåleinflammation är vanligt förekommande. Var tionde svensk drabbas årligen av en eller flera bihåleinflammationer. 25 procent har svåra besvär och 25 procent är sjukskrivna eller hemma från jobbet en vecka eller mer.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 12 2015.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *