Hem / Allmänt / Vad hjälper bäst mot halsont?

Vad hjälper bäst mot halsont?

Jag har fått ont i halsen på grund av influensa. Har tidigare köpt förkylningste och det har hjälpt. Men nu hjälper inte detta, Breathe Deep, vad beror det på? En del säger att jag ska gå till hälsokosten och köpa något annat som hjälper. Vad ska jag ta mig till?

Beerra


Det är väldigt svårt att säga varför det inte hjälper. Den troligaste orsaken till att det inte hjälper är att det är något annat än influensa som orsaker den onda halsen. Då är det nog bäst att du ringer vårdcentralen och får en tid hos en läkare som kan undersöka dig.

Om du ändå är säker på att det är influensa så är det bästa du kan göra för att lindra besvären att vila, dricka mycket, ligga med huvudet högt, ta receptfria smärtstillande och febernedsättande medel. Du kan också använda avsvällande nässprej. Varmt vanligt te med honung i är också bra och brukar göra att det känns bättre i halsen.

Vill du ändå prova något från hälsokosten kan du ta till exempel Echinaforce, som innehåller extrakt av och används för lindring av symptom vid förkylning. Det är endast för korttidsbehandling och ska användas i högst tio dagar per behandlingstillfälle.


Denna fråga publicerades i Hemmets Journal nr 20 2014.

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt (3 år för att vara exakt). Men jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade. /Fredrik Hed, Fråga Apotekaren ***