Senaste nytt!
Hem / Allmänt / Var kan jag hitta Bio-Chrom?

Var kan jag hitta Bio-Chrom?

Jag är född 1924 och besväras av hypoglykemi (lågt blodsocker). För detta har jag blivit rekommenderad Bio-Chrom men hur får jag tag i detta? Har försökt både med apoteket och i hälsokostaffären.

Hungrig

Kroppen behöver krom för att kunna omsätta glukos, det vill säga förbränna socker till användbar energi för cellerna.

Krom förhindrar också stora svängningar i blodsockret (både upp och ned) och bidrar därför till att blodsockret inte blir för lågt mellan måltiderna. Lågt blodsocker leder till hunger och sötsug.

Produkten Bio-Chrom tillverkades av Pharmanord. Men det har utgått ur deras sortiment eftersom efterfrågan var liten och produktionskostnaden för hög i relation till vad man sålde. Fråga på närmaste apotek eller hälsobutik, där finns det andra kromprodukter du kan prova.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 10 2012.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *