Senaste nytt!
Hem / Oro / Är det kontraproduktivt att ta kosttillskott med mitt läkemedel?

Är det kontraproduktivt att ta kosttillskott med mitt läkemedel?

Jag behandlas med för oro/panikångest Venlafaxin 150 mg per dag, och undrar nu hur kosttillskott fungerar ihop med mitt venlafaxin? Jag är intresserad av kosttillskotten , , magnesiumcitrit/-malat/-oxid och glycin.

Jag är nyfiken på att testa L-Glycin på grund av dess kortisolsänkande effekter för att se om det tillskottet funkar stresshämmande. Och sedan på grund av att jag tränar mycket och äter mycket naturliga fetter (lax, avokado och olivolja är några av mina basvaror) vilket gör att jag vill fylla på förrådet med extra magnesium.

Men jag undrar om det är kontraproduktivt, alltså om venlafaxinet påverkar upptaget av glycin och magnesium eller tvärtom? Eller om det kan vara skadligt på något annat sätt?

N.W., 23 år

Jag har sökt en hel del på detta men hittar inget, antingen är det inte studerat eller så är det inte publicerat.

Jag kan inte svara på det. Min rekommendation är att du testar försiktigt, men jag tror inte att det ska vara någon större fara.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *