Senaste nytt!
Hem / Oro / Kan jag ta Risperdal trots att jag är underviktig?

Kan jag ta Risperdal trots att jag är underviktig?

Jag har tvångshandlingar, oro och ångest, och behandlas med Risperdal för detta, tar en halv tablett på morgonen och en hel på kvällen.

Hur pass farligt är det med denna tablett om jag väger lite? Är 168 cm lång och väger ”bara” 50kg. Är alltså 3 kg underviktig.

Äter och så som jag ska bara det att jag oroar mig mycket och det kan tydligen göra så man går ner i vikt.

Är det jättestora risker? Eller kan man ta dessa även vid undervikt?

Matth

Ja, du kan fortsätta med Risperdal även om du är underviktig. Det finns viktökning rapporterat som biverkan, vilket ju skulle kunna ses som positivt i ditt fall. Regelbunden viktkontroll rekommenderas normalt pga detta.

Så fortsätt med medicinen som läkaren har sagt. Är du trots det orolig föreslår jag att du kontaktar läkaren som har skrivit ut medicinen.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.