Senaste nytt!
Hem / Artros / Fungerar akupunktur vid artros?

Fungerar akupunktur vid artros?

Jag har artros i höfterna och ländryggen, och mycket värk i speciellt vänster höft.

Jag tar Paracetamol 3 tabletter per dag samt Naproxen Mylan 500 mg 2 tabletter per dag för smärtan.

Står på kö på vårdcentralen för att prova akupunktur. Har du hört att det kan hjälpa när man har artros? För många år sedan provade jag akupunktur för höftsmärta och då fick jag mycket mindre värk. Tänkte de kunde vara värt ett försök även denna gång.

BS

Jag känner inte till det i detalj, men Socialstyrelsen menar att det vetenskapliga underlaget är för dåligt för att rekommendera det.

Trots det kan det hjälpa vissa människor, du får helt enkelt prova dig fram. Om du redan har testat det en gång och då upplevde förbättring finns det väl en viss chans att det fungerar igen.

Du tar bara tre paracetamol-tabletter ser jag, du kan ju ta ända upp till åtta tabletter på 500 mg, alltså totalt 4 gram per dag. Så prova att öka dosen av paracetamol under tiden som du väntar på akupunktur-behandlingen. Förhoppningsvis hjälper det dig också.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.