Hem / Artros / Vad ska jag göra för att lindra yrseln?
Yrseln kan lindras av balansträning

Vad ska jag göra för att lindra yrseln?

Känner du till Movizin och om det hjälper mot artros? Jag använder Litomove, träningscykel och har gått på höftskola.

Har även yrsel från och till, efter ett virus på balansnerven 2009. Finns det något jag kan göra själv för att lindra yrseln? Det är nästa jobbigare än artrosen.

Britt, 82

Både Movizin och Litomove är som innehåller bland annat , som sägs bidra till rörliga och hälsosamma leder. Det är inget som botar eller lindrar som redan har uppkommit.

Det bästa du kan göra för din artros är att vara fysiskt aktiv efter förmåga, träningscykel är ett utmärkt alternativ. Det är inte fel att ta smärtstillande läkemedel, till exempel , för att kunna vara fysiskt aktiv.

Individuell effekt

Det är inte alls farligt eller fel att ta kosttillskott som Movizin och Litomove vid artros, men du ska inte förvänta dig att du blir fri från dina besvär. Det är också väldigt individuellt vilken effekt de ger.

Att vara lite yr om man är 82 år gammal är inte ovanligt. Förutom viruset som du beskriver kan det exempelvis bero på ett lågt blodtryck eller andra mediciner som du tar. Balansträning kan hjälpa till att lindra besvären, eftersom balans är motsatsen till yrsel.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 21 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *