Senaste nytt!
Hem / Artros / Vad ska jag göra för att lindra yrseln?

Vad ska jag göra för att lindra yrseln?

Känner du till Movizin och om det hjälper mot artros? Jag använder Litomove, träningscykel och har gått på höftskola. Har även yrsel från och till, efter ett virus på balansnerven 2009. Finns det något jag kan göra själv för att lindra yrseln? Det är nästa jobbigare än artrosen.

Britt, 82

Både Movizin och Litomove är kosttillskott som innehåller bland annat , som sägs bidra till rörliga och hälsosamma leder. Det är inget som botar eller lindrar artros som redan har uppkommit.

Det bästa du kan göra för din artros är att vara fysiskt aktiv efter förmåga, träningscykel är ett utmärkt alternativ. Det är inte fel att ta smärtstillande läkemedel, till exempel paracetamol, för att kunna vara fysiskt aktiv.

Det är inte alls farligt eller fel att ta kosttillskott som Movizin och Litomove vid artros, men du ska inte förvänta dig att du blir fri från dina besvär. Det är också väldigt individuellt vilken effekt de ger.

Att vara lite yr om man är 82 år gammal är inte ovanligt. Förutom viruset som du beskriver kan det exempelvis bero på ett lågt blodtryck eller andra mediciner som du tar. Balansträning kan hjälpa till att lindra besvären, eftersom balans är motsatsen till yrsel.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 21 2016.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *