Senaste nytt!
Hem / Artros / Vilket NSAID ska jag välja för min artros?

Vilket NSAID ska jag välja för min artros?

Jag har av ortopeden blivit rekommenderad att ta NSAID-preparat för mina knän som har begynnande artros, hopparknä höger, löparknä vänster knä och trolig Mortons neuralgi vänster fot.

Har överrörliga leder och trampar snett ofta och skall skaffa inlägg så jag kan träna. Ska börja på artrosskola i maj och vill gardera mig med bra medicin mot inflammationen.

Vilken sorts NSAID-läkemedel kan jag ta och som går bra ihop med Keppra (epilepsimedicin) och Sequidot (hormonplåster för övergångsbesvär)? Vilken dos ska jag satsa på och hur länge ska jag ta dem?

TR

Om det är artros kommer du aldrig att bli av med den, du kan bara lindra smärtan. Fysisk aktivitet är det bästa, det lindrar smärtan och stärker musklerna runt knät vilket avlastar leden och artrosen.

Jag har sökt och det verkar som att ibuprofen och naproxen fungerar bra ihop med dina övriga läkemedel. Läkemedel i form av NSAID, som dessa båda, kan vara lite jobbiga för magen vid långtidsanvändning, så egentligen ska du ta minsta möjliga dos under så kort tid som möjligt. Levern är ingen fara, det är paracetamol som kan vara skadligt för levern om du överdoserar.

Läs på förpackningen och följ doseringen där. Om du kan ta lite smärta och ”lära” dig att leva med den är det bra.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *