Senaste nytt!
Hem / Barn / Är det farligt om mitt barn får i sig halva tabletten?

Är det farligt om mitt barn får i sig halva tabletten?

Jag skulle dela en 50 mg Sertralin Ranbaxy och ena 25 mg delen flög iväg. Jag kan inte hitta den och är orolig om min 1,5-åring får tag på den. Skulle det kunna vara farligt i så fall?

/Joanna

Det finns inga studier gjorda på barn under 6 år.

Sertralin är en substans som utövar sin effekt över lång tid i och med att man behandlar under lång tid. En enstaka dos utgör sannolikt ingen större risk för ditt barn. Du bör ändå observera barnet och om det blir påtagligt slött och/eller påverkat ska du ringa sjukvårdsupplysning eller besöka din vårdcentral.

Jag kollade också med Giftinformationscentralen och de sätter gränsen vid ett år, är barnet yngre än det ska man kontakta sjukvården om man misstänket att barnet fått i sig tabletten.

 

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *