Senaste nytt!
Hem / Barn / Kan jag ge både Alvedon och Ipren till mitt barn som har feber?

Kan jag ge både Alvedon och Ipren till mitt barn som har feber?

Stämmer det att man kan ge både och till barn som har hög feber som inte går ner?

Jag trodde inte det men en kompis som är sjuksköterska säger att det går bra.

/Cilla

Jo då, det går bra. Även om man generellt ska vara försiktig att kombinera mediciner på egen hand, så anses det gå fint att kombinera både Alvedon och ett så kallat NSAID-läkemedel som Ipren är.

Vid lätta smärttillstånd brukar Alvedon för det mesta räcka bra men om febern är envist hög eller barnet har svårstillad smärta kan det vara skönt att ha möjligheten att också ge Ipren. Ge medicinen var tredje timme, varannan gång Alvedon och varannan gång Ipren.

Om inte febern ger med sig inom 3-4 dagar är det viktigt att du kontaktar sjukvårdsrådgivning eller vårdcentralen för rådgivning.

Både Alvedon och Ipren finns som flytande lösning och som suppositorium (stolpiller för ändtarmen) som gör det lättare att ge till små barn. Alvedon finns också som smälttablett som faller sönder i munnen.

 


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *