Senaste nytt!
Hem / Biverkning / Finns det en annan antidepressiv medicin som inte ger muntorrhet?

Finns det en annan antidepressiv medicin som inte ger muntorrhet?

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Jag äter Sertralin, pga depression och ångest, sen den 18 dec 2014, 50 mg och den 4 febr 2015 ökade jag dosen till 100 mg eftersom jag tyckte att jag ännu mådde dåligt.

Mitt STORA problem är att när jag ökade dosen blev jag så fruktansvärt torr i munnen och det gör att jag känner mig otroligt rastlös för detta! Den 24 febr gick jag ner till 50 mg.

Finns det någon annan antidepressiv medicin som man inte blir torr i munnen av? Jag står inte ut!

Ewa, 68

Det är ett jobbigt problem med muntorrhet. Alla antidepressiva läkemedel har tyvärr denna biverkan, jag satt och tittade igenom de allra flesta av dem och de har alla denna biverkan.

Venlafaxin (Efexor) har möjligtvis lite mindre rapporterad biverkan av muntorrhet. Du skulle också kunna prova att byta till ett annat preparat i samma klass som det du tar, t ex citalopram, paroxetin eller escitalopram. Enskilda människor kan ibland uppleva förbättring om man byter preparat.

Jag föreslår att du börjar att prata med din läkare.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *