Hem / Biverkning / Kan medicinerna göra mig trött och ge kramper och värmevallningar?

Kan medicinerna göra mig trött och ge kramper och värmevallningar?

Jag har giftstruma som för ett antal år sedan radiojodbehandlats, medicineras idag med Levaxin 125 mg. Har också gastroesofageal refluxsjukdom (medicineras med zantac 2x 150 mg/dag), depression (medicineras med Citolapram 20 mg/dag), Symbicort och Bricanyl mot astma, samt Treo mot ”tandvärk” i hela kroppen.

Förutom detta tar jag följande kosttillskott: Holistic Mega B-komplex, Pure pharma D3, Holistic , Protina Pharm. Diasporal .

De sjukdomar jag nämnt kom ungefär samtidigt och i samband med ett arbetsrelaterat utmattningssyndrom för ca. 14 år sedan. Efter det har jag besvärats av värmevallningar (ej på natten) och muskelkramper som kan uppstå i tårna, benen, halsen, händerna osv. Jag är ofta trött och sover i snitt 4 timmar/natt. Eftersom mina besvär kom ungefär samtidigt undrar jag om någon av de mediciner jag tar kan ha någon av dessa eller om några av medicinerna inte passar ihop.

Kosttillskotten har jag bara tagit i ca. 2 månader, så dessa utesluter jag.

Jag hade alltså inte dessa besvär innan jag blev sjuk och började medicinera. Jag skall även tillägga att jag haft/har något förhöjt kaliumvärde, men man har inte kunnat finna orsaken till detta.

/Ann-Marie

Sjukdomarna i sig kan göra dig trött, det är inte konstigt.

Värmevallningar skulle kunna vara . Men iom att du är 61 borde de gett med sig.

Bricanyl kan ge muskelkramper som biverkan, alternativt kramper om dosen skulle vara för hög.

Bricanyl i kombination med kan öka risken för oregelbunden hjärtrytm som kan vara allvarlig. Om du känner av plötslig yrsel, yrsel, svimning, andnöd, eller snabba eller bultande hjärtslag under behandling med dessa läkemedel ska du söka läkare.

Levaxin kan, om dosen är för hög, ge svettningar och nedsatt värmetolerans – vilket du skulle kunna uppleva som värmevallningar – men även kramper.
Även Zantac kan ge kramper om det överdoseras.

Jag föreslår att du pratar med din läkare om detta och att ni kanske prövar att sänka doserna av dessa läkemedel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *