Senaste nytt!
Hem / Biverkning / Vad kan hända om jag tar Seloken och sertralin samtidigt?

Vad kan hända om jag tar Seloken och sertralin samtidigt?

Jag tar seloken 50 mg, Norvasc 10mg, Sertralin 150 mg och Imovan 5 mg till kvällen för att somna lite bättre.

Nu säger läkaren att jag ska öka sertralin till 200 mg. Det är väl inte bra att ta seloken med sertralin? Vad kan det bli för biverkning om man tar dessa tillsammans?

Ulla-Britt

Seloken och Norvasc kan ge ökad blodtryckssänkande effekt, och sakta ner hjärtfrekvensen. Det behöver inte vara farligt om du inte känner av det som yrsel.

Seloken och sertralin kan ge ökad blodtryckssänkande effekt.

Sertralin och Imovan kan ge yrsel och koncentrationssvårigheter.

Men bara för att detta står i Fass att detta kan ske, betyder det inte att du verkligen kommer känna av det. Det är väldigt individuellt hur människor känner av biverkningar.

Ta medicinerna som läkaren har skrivit, om du upplever problem – prata med läkaren, som kan välja ett annat läkemedel istället.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.