Senaste nytt!
Hem / Depression / Hur avslutar jag bäst min behandling med sertralin?

Hur avslutar jag bäst min behandling med sertralin?

Sedan fyra år tar jag sertralin 100 mg 1 tablett per dag för depression.

Det har funkat väldigt bra men nu vill jag sluta pga att jag vill och behöver känna lite känslor igen. Jag vill börja fasa ut och har själv börjat med att ta bort 50 mg och äter således 50 mg och har gjort så i 5 veckor och det fungerar bra. Hur fortsätter jag? Ska jag börja med 50 mg varannan dag?

Eller ska jag gå ner till noll eller ska jag äta typ 25 mg en längre tid?

Jag har bara 100 mg tabletter…. Hur gör jag då? Funkar det att ta en halv varannan dag?

PJ, 49 år

Eftersom du bara har 100 mg tabletter kan du testa att ta 50 mg varannan dag. Eller dela tabletterna en gång till och ta 25 mg varje dag. Jag föreslår att du gör det i 4-5 veckor. Om det går bra försöker du avsluta helt och hållet efter det.

Om det inte skulle fungera att avsluta då, kan du ta 50 mg varannan dag en tid, sedan var tredje dag etc.

Eftersom du har tagit det i fyra år har kroppen ”vant” sig vid det så det är bra att du tar det långsamt och fint. Hoppas att det går bra.

 

 

 


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.