Senaste nytt!
Hem / Depression / Hur mycket mer Hypermin kan jag ta för bättre effekt?

Hur mycket mer Hypermin kan jag ta för bättre effekt?

Jag behandlar för ångest/nedstämdhet, och tar Hypermin 3 tablett/dag. Jag tycker att till viss del har hjälpt men ej tillräckligt. Har förstått att 3 tabletter/dag av Hypermin är oftast en lite för svag dos, att man rekommenderar att den borde vara högre bl.a. enligt Läkartidningen. Hur stor dos kan man ta/öka till för bra effekt?

Ica

Dosering enligt Fass är 1 tablett 3 gånger per dag. Det är möjligt att det finns någon artikel i Läkartidningen som föreslår en högre dosering men jag rekommenderar inte högre dos än vad Fass anger.

Hypermin, som innehåller , kan enl Fass användas vid lätt nedstämdhet och lindrig oro. Om du inte tycker att det hjälper tillräckligt bra kan det också vara så att just din nedstämdhet/oro är lite mer än lindrig och lätt.

Så – du ska inte öka dosen till mer än vad som står i bipacksedeln.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *