Senaste nytt!
Hem / Depression / Hur ska jag veta vilken medicin som påverkar mig på vilket sätt?

Hur ska jag veta vilken medicin som påverkar mig på vilket sätt?

Jag har tvångssyndrom, ångest och depression. För detta tar jag varje dag 20 mg Buspiron, 100 mg Sertralin och 100 mg Lamotrogin.

Men jag håller på och försöker att minska på doserna då jag mår så jäkla dåligt med yrsel och depression. Vet inte vilken jag ska minska och hur mycket. Att få kontakt med läkare är så jäkla svårt och jag orkar inte hålla på med det längre.

När jag mår så dåligt, hjärnan bara snurrar och kokar, känner att jag äter för mycket medicin, hur ska jag veta vilken medicin som påverkar mig hur? Vad ska jag göra?

Patrik, 46

Kombinationen buspiron och sertralin kan ge ganska otrevliga biverkningar när de tas tillsammans, något som kallas serotonergt syndrom.

Det är svårt att säga vad du ska minska på, jag hade nog testat att försiktigt dra ner på sertralin. Men försök trots det att få kontakt med din läkare och rådfråga henne/honom.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *