Senaste nytt!
Hem / Djur / Är Fixodida bra mot fästingar?

Är Fixodida bra mot fästingar?

Knappt försvann snön och den första värmen kom innan fästingarna åter gjorde entré. Vår hund fick sin första fästing redan i början av maj. Suck.

Läste om Fixodida, som påstås vara ett giftfritt fästingmedel. Vet du något om det?

Fido

Fixodida är en naturprodukt som innehåller den aktiva ingrediensen fulvosyra som helt naturligt stimulerar djurets försvar. Exakt hur detta sker framgår dock inte. Den påstås inte innehålla några kemiska tillsatser, konserveringsämnen eller färgämnen och pulvret sägs inte ha några kända negativa sidoeffekter.

På företagets hemsida finns en del egna undersökningar och studier som visar att djuren får färre fästingar. Men när jag söker i den stora vetenskapliga databasen Pubmed hittar jag inga vetenskapliga studier på Fixodida.

Det är inget läkemedel, och har därför inte gått igenom lika noggranna kontroller som läkemedel. Det innebär att det inte finns omfattande dokumentation på hur och om det fungerar eller vilka biverkningar det ger. En del biverkningar har rapporterats på nätet, bland annat diarréer och magont. Du får helt enkelt pröva själv och se om det fungerar. Det kan ju vara en trygghet att företaget bakom produkten har en nöjd kund-garanti.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 27 2015.

 

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *