Senaste nytt!
Hem / Djur / Inget samband mellan Bravecto och allvarliga biverkningar för hund och katt

Inget samband mellan Bravecto och allvarliga biverkningar för hund och katt

I en nyligen avslutad undersökning kunde det europeiska läkemedelsverket EMA inte hitta något samband mellan fästingmedlet Bravecto och tidigare misstänkta biverkningar i form av kramper.

Granskningen inleddes efter rapporter om misstänkta allvarliga biverkningar vid användning av Bravecto tuggtablett, rapporterar Läkemedelsverket.

Produktinformationen ska ändras

Inget samband har funnits mellan de allvarliga biverkningar som rapporterats och Bravecto. Undersökningen fann dock att produktinformationen ska uppdateras med att krampanfall och letargi har förekommit i biverkningsrapporteringen med incidensen ”mycket ovanlig”. Användning ska ske med försiktighet till hundar med en historia av epilepsi.

Produkten är godkänt i Europa för behandling av katt och hund för att motverka fästingar och loppor.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *