Senaste nytt!
Hem / användning / Var kan jag som egen företagare lämna in läkemedelsrester?

Var kan jag som egen företagare lämna in läkemedelsrester?

Jag undrar var man ska lämna in medicinrester som egen företagare? I detta fall gäller det flaskor med antibiotika och andra mediciner avsedda för djur. Kan man lämna in detta på apoteket, precis som för privatpersoner, eller ska man åka till återvinningsstation?

Jag undrar också vad man gör med tomma sådana flaskor; är dessa okej att lämna i containern för det material flaskan är gjord av? Flaskorna har ju ändå kvar rester av mediciner, trots att de är ”tomma”.

Anna

Du ska inte åka till återvinningsstationen, de tar inte emot läkemedelsrester.

På Apoteket ABs apotek finns det speciella avfallsbehållare att köpa. När den är fylld lämnar du in den till Apoteket som tar hand om resterna.

I behållaren lämnar du läkemedelsrester, blisterförpackningar, flaskor och liknande – allt som har varit i kontakt med själva läkemedlet. Pappkartonger och andra förpackningsmaterial, som inte har varit i direktkontakt med själva läkemedlet, kan gå i den vanliga sopsorteringen.

Privatpersoner kan dock lämna in sina privata läkemedelsrester på sitt lokala apotek.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *