Senaste nytt!
Hem / Sjukdomar / Depression / Kan jag ta Zalasta om jag försöker bli gravid?

Kan jag ta Zalasta om jag försöker bli gravid?

Jag besväras av ångest och depression, och tar Zalasta 5mg 1 tablett kvällstid.

Jag och min sambo försöker bli gravida men det står i bipacksedeln att man ska rådfråga läkare när man tar Zalasta. Jag får inte tag på varken läkare eller vc så testar ställer frågan här.

Ska jag äta denna medicin nu när vi försöker (vi har försökt över 1 år) så det är redan svårt för oss? Kan medicinen påverka barnet om jag nu är gravid? Stoppar medicinen min fertilitet?

Knatte

Zalasta verkar inte påverka din chans att bli gravid, däremot saknas det studier på gravida kvinnor så det är svårt att säga säkert. Därför rekommenderas inte att du använder detta om du är gravid.

Ja, det kan påverka fostret i magen, enligt svenska data kan det orsaka att barnet föds för tidigt och att det föds med för låg vikt.

Du bör absolut prata med läkaren innan du försöker bli gravid när du tar Zalasta. Jag rekommenderar det inte.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.