Senaste nytt!
Hem / Biverkning / Hur kan jag byta från metoprolol till bisoprolol?

Hur kan jag byta från metoprolol till bisoprolol?

Jag har hjärtklappning och andfåddhet. Jag behandlar med metoprolol sandos 25 mg 1 tabl per dag.

Men jag vill sluta med metoprolol, och ta bisoprolol 2,5 mg istället, p.g.a. stora biverkningar med metoprolol, såsom kan inte sova på vänster sida, och hjärtviktsproblem och med andningar, andfåddhet. osv.

Hur kan jag sluta med metoprolol? kan jag ta 1/2 tabl i första veckan sen 1/4 tablet i den andra veckan? när kan jag sen börja behandlingen med bisoprolol?

Tarek

Har du pratat med läkaren om att byta så här? Vet läkaren om att du ska byta? Du bör inte göra detta utan att berätta för läkaren.

Om du byter rekommenderas du enligt Fass att under två veckor gå ner till en halv tablett i 4-5 dagar och sen tar det varannan dag, kanske var tredje dag och sen slutar.

Bisoprolol kan du börja med dagen efter att du tagit sista dosen metoprolol.

Det går också bra att byta rakt av från metoprolol till bisoprolol. Om du tar 25 mg metoprolol är motsvarande dos bisoprolol 1,25 mg.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *