Hem / Hjärta/Kärl / Kan blodtrycket höjas av kosttillskottet Hair Volume?

Kan blodtrycket höjas av kosttillskottet Hair Volume?

Hair Volume ska vara bra för hår, hud och naglar. Jag köpte och provade eftersom jag har tunt hår och sköra naglar. Tar också Candesartan blodtrycksmedicin, 16 mg x 2 per dag, alltså maxdos. Efter att ha tagit Hair Volume i en månad hade mitt blodtryck stigit till skyhöga 220/110, samt huvudvärk. Åkte till akuten och efter mycket om och men lyckades de får ner trycket. Kan Hair Volume slå ut andra mediciner så att de blir verkningslösa?

Margit i Uppsala

Hair Volume är ett kosttillskott som kan användas för att bibehålla normalt hår och normal hårfärg. Tabletten innehåller olika näringsämnen och örtextrakt, såsom äppleextrakt, vilket är rikt på proanthocyanidin B2. Innehållet av biotin och bidrar till att bibehålla normalt hår, hud och naglar och koppar bidrar till hårets normala pigmentering.

Jag hittar ingenstans att det finns något rapporterat samband mellan detta kosttillskott och förhöjt blodtryck. Det betyder dock inte att det inte finns, bara att det inte är studerat och rapporterat. Men samtidigt låter det osannolikt att det skulle ”slå ut” din blodtrycksmedicin.

Ett så högt blodtryck som du fick bör sjukvården gå vidare med och försöka finna orsaken till. Mitt förslag är att du slutar med kosttillskottet och pratar med din läkare.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 40 2013.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *