Senaste nytt!
Hem / Hjärta/Kärl / Kan jag ta Membrasin samtidigt som jag tar Waran?

Kan jag ta Membrasin samtidigt som jag tar Waran?

Jag har hjärtflimmer, därför tar jag Waran 2,5mg 1 ½ tablett varje kväll, metoprolol 100 mg en tablett på morgonen, samt enalapril 10 mg två gånger per dag. Jag har också Sjögrens syndrom och har torra slemhinnor. För detta tar jag kosttillskott i form av flytande , en tesked två gånger per dag. Går det att använda Membrasin ihop med mina andra mediciner, särskilt med Waran?

Envis

Waran är ett vanligt läkemedel som används för att minska risken för blodproppar, bland annat vid hjärtflimmer. Men det reagerar också med och påverkar flera andra läkemedel.

Membrasin är ett kosttillskott för användning vid klimakteriebesvär. Det innehåller havtornsolja och man brukar avråda att ta det samtidigt som man tar Waran, eftersom havtornsolja kan påverka Warans effekt och minska blodkoaguleringen. I övrigt finns inga interaktioner rapporterade för havtornsolja eller Membrasin. Min rekommendation är alltså att du inte tar Membrasin.

Om dina torra slemhinnor beror av att du kommit in i klimakteriet, vilket det låter som, rekommenderar jag istället att du prövar exempelvis Femal, ett traditionellt växtbaserat läkemedel. Det innehåller inte och bör gå bra med Waran.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 12/13 2016.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *