Hem / Hemmets Journal / Kan jag ta Membrasin samtidigt som jag tar Waran?

Kan jag ta Membrasin samtidigt som jag tar Waran?

Jag har hjärtflimmer, därför tar jag 2,5mg 1 ½ tablett varje kväll, 100 mg en tablett på morgonen, samt 10 mg två gånger per dag. Jag har också Sjögrens syndrom och har torra slemhinnor. För detta tar jag kosttillskott i form av flytande , en tesked två gånger per dag. Går det att använda Membrasin ihop med mina andra mediciner, särskilt med Waran?

Envis

Waran är ett vanligt läkemedel som används för att minska risken för blodproppar, bland annat vid hjärtflimmer. Men det reagerar också med och påverkar flera andra läkemedel.

Membrasin är ett kosttillskott för användning vid . Det innehåller havtornsolja och man brukar avråda att ta det samtidigt som man tar Waran, eftersom havtornsolja kan påverka Warans effekt och minska blodkoaguleringen. I övrigt finns inga rapporterade för havtornsolja eller Membrasin. Min rekommendation är alltså att du inte tar Membrasin.

Om dina torra slemhinnor beror av att du kommit in i klimakteriet, vilket det låter som, rekommenderar jag istället att du prövar exempelvis , ett traditionellt läkemedel. Det innehåller inte och bör gå bra med Waran.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 12/13 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *