Senaste nytt!
Hem / Hjärta/Kärl / Kan jag kombinera Eye Q med mina hjärtmediciner?

Kan jag kombinera Eye Q med mina hjärtmediciner?

Kan man ta Eye Q med Trombyl och andra hjärtmediciner? Kan man ge Eye Q till barn som är fyra år?

Irene

Eye Q är ett kosttillskott som innehåller en kombination av fettsyror från och nattljusolja. Dessa kan vara värdefulla för koncentration, inlärning och för hjärnans normala utveckling och funktion.

Trombyl används för att minska blodets förmåga att klumpa ihop sig (koagulera). Eye Q och andra produkter som innehåller fiskolja ökar blödningstiden i kroppen och kan därför förstärka den blodförtunnande effekten. Därför är det bra om du pratar med din läkare innan du börjar med Eye Q. Eftersom jag inte vet vilka andra hjärtmediciner du tar, har jag svårt att säga något om det.

Eye Q är avsedd i första hand för barn och ungdomar i skolmiljö, men kan användas även av vuxna som vill öka sitt intag av fettsyror. Det påstås att Eye Q är positivt för barn med dyslexi, hyperaktivitet och koncentrationsproblem. Du kan ge det till en fyraåring, men det finns mig veterligt ingen vetenskaplig studie som har uppvisat någon bevisad effekt på sådana problem.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 7 2012.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *