Hem / Hemmets Journal / Kan jag kombinera Waran med bantningsmedlet?

Kan jag kombinera Waran med bantningsmedlet?

Jag är 51 år gammal och fick en blodpropp för ett tag sedan. Allt gick bra och nu tar jag förbyggande, för att minska risken för fler proppar. Är överviktig och vill prova XL-S Medical, men är osäker på om det går bra samtidigt med Waran. Har hört att Waran påverkar, och kan påverkas av, många andra läkemedel. Hur är det med XL-S Medical?

Carina

Ja, du kan ta XL-S Medical för att gå ner i samtidigt som du använder Waran. För säkerhets skull bör du ta dem med minst två timmars tidsskillnad för att minska risken att de påverkar varandra. Berätta också för din läkare att du tar detta kosttillskott.

XL-S Medical är en så kallad fettbindare, som bildar ett fiber-fett-komplex som är för stort för att tas upp av tarmen. Komplexet elimineras istället naturligt via avföringen och kroppen tar därmed upp mindre fett.

Du kommer inte att gå ner i vikt genom att bara använda XL-S Medical. I de studier som är gjorda på produkten har alla deltagarna även lagt om sin kost och börjat röra på sig mer. Så det handlar om en kombination av XL-S Medical, andra kostvanor och fysisk aktivitet. Men ät inte för lite kalorier, mellan 1400 och 1600 kalorier om dagen hjälper dig att gå ner i vikt.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 37 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *