Senaste nytt!
Hem / Hjärta/Kärl / Kan jag sluta med blodtrycksmedicinen?

Kan jag sluta med blodtrycksmedicinen?

Jag har ätit Losartan 50 mg i cirka ett år och tidigare Amlodipin 5 mg i cirka fyra år. Sedan 3-4 veckor tillbaka har jag även ätit 1 tablett per dag och senaste tiden har jag märkt att blodtrycket var i lägsta laget så nu sedan två veckor tillbaka äter jag bara 1 tablett 3 per dag och har helt slutat med blodtrycksmedicin.

Har en blodtrycksmätare så jag kollar och blodtrycket är helt perfekt. Ska jag fortsätta att bara äta Omega 3 eller vad tycker du?

/Anne-May

Det låter ju bra om det fungerar utan blodtrycksmedicin.

Det finns studier som pekar på att Omega-3 skulle kunna hjälpa till att sänka blodtrycket. Men jag tycker ändå inte att du ska sluta med din blodtrycksmedicin utan att prata med din läkare. Jag känner inte till hela din historia som läkaren gör så det kan finnas fler anledningar till att du tar blodtrycksmedicin.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *