Senaste nytt!
Hem / Hjärta/Kärl / Kan jag ta Ibumetin samtidigt som jag tar Enalapril?

Kan jag ta Ibumetin samtidigt som jag tar Enalapril?

Jag tar Enalapril Zandos 2 * 2,5mg pga högt blodtryck 225/125. Har tidigare tagit Metoprolol 3 * 20mg men slutade pga för mycket biverkningar.

Kan jag ta samtidigt som jag tar Enalapril? Frågar för att jag inte tycker att Panolig ger någon effekt och inte är bra för min mage.

Jonna

Ibumetin tillhör en klass smärtlindrande läkemedel som kallas NSAID som kan försämra den blodtryckssänkande effekten av ACE-hämmare. Försämring av njurfunktionen har rapporterats vid samtidig användning av NSAID och ACE-hämmare. Risken verkar dock störst hos äldre patienter.

Du kanska ska diskutera med din läkare att byta till en kalciumflödeshämmare i stället för ACE-hämmare. Och justera dosen så att du får ner det höga trycket.

Panolig känner jag inte till, är det Panodil du menar? Normalt brukar paracetamol (såsom Alvedon) tolereras väldigt bra av magen.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *