Hem / Hemmets Journal / Kan jag ta naturmedlet Medilenk?
Medilenk

Kan jag ta naturmedlet Medilenk?

Jag äter blodtryckssänkande medicin, felodipin och metoprolol. Kan jag ta naturmedlet Medilenk tillsammans med dessa? Medilenk innehåller bland annat broskkoncentrat av fisk.

T-75

Medilenk är ett som ska vara bra för muskler och leder. Det baseras på högkoncentrerat brosk från djuphavsfisk, som innehåller bland annat , och kalcium, som ska vara bra för lederna. Det innehåller också , som bidrar till normal kollagenbildning.

Kollagen är en viktig beståndsdel i vårt brosk. Problemet är bara att kollagen i tablettform inte tas upp av kroppen och kommer alltså inte ut till lederna. Kollagen har heller inte visat sig ha någon effekt jämfört med placebo, sockerpiller, i upprepade vetenskapliga undersökningar.

Trots detta kan det ändå ge en viss, om än liten, effekt hos vissa människor. Så mitt förslag är att du provar en tid, 2-3 månader, och ser hur det går. Men du ska inte förvänta dig alltför mycket. Du ska vara observant på förändringar i kroppen och berätta för din läkare att du tar kosttillskott.

Dina blodtrycksläkemedel är en bra och normalt effektiv kombination. Det går bra att ta Medilenk samtidigt som dessa.

Denna fråga publicerades i nr 8 2015.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *