Senaste nytt!
Hem / Hjärta/Kärl / Kan jag ta naturmedlet Medilenk?

Kan jag ta naturmedlet Medilenk?

Jag äter blodtryckssänkande medicin, felodipin och metoprolol. Kan jag ta naturmedlet Medilenk tillsammans med dessa? Medilenk innehåller bland annat broskkoncentrat av fisk.

T-75


Medilenk är ett kosttillskott som ska vara bra för muskler och leder. Det baseras på högkoncentrerat brosk från djuphavsfisk, som innehåller bland annat kondroitinsulfat, kollagen och kalcium, som ska vara bra för lederna. Det innehåller också C, som bidrar till normal kollagenbildning.

Kollagen är en viktig beståndsdel i vårt brosk. Problemet är bara att kollagen i tablettform inte tas upp av kroppen och kommer alltså inte ut till lederna. Kollagen har heller inte visat sig ha någon effekt jämfört med placebo, sockerpiller, i upprepade vetenskapliga undersökningar.

Trots detta kan det ändå ge en viss, om än liten, effekt hos vissa människor. Så mitt förslag är att du provar en tid, 2-3 månader, och ser hur det går. Men du ska inte förvänta dig alltför mycket. Du ska vara observant på förändringar i kroppen och berätta för din läkare att du tar kosttillskott.

Dina blodtrycksläkemedel är en bra och normalt effektiv kombination. Det går bra att ta Medilenk samtidigt som dessa.


Denna fråga publicerades i Hemmets Journal nr 8 2015.

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *