Senaste nytt!
Hem / Biverkning / Kan mina läkemedel ge mig huvudvärk och göra mig yr?

Kan mina läkemedel ge mig huvudvärk och göra mig yr?

Jag fick en hjärtinfarkt 2013, och tar sedan dess Atorvastatin 80 mg och Trombyl 0,75 mg. Sedan ett och ett halvt år tar jag också Ezetrol 10 mg. Samtliga 1 tablett om dagen.

Jag har en lätt huvudvärk som kommer och går. Har lite svårt med balansen ibland. Känner mig lite fumlig samt lite groggy, från och till. Yrsel och balansen samt huvudvärken har jag haft i ca: 3-4 år. Där yrseln kom först.

Kan det vara dessa läkemedel som orsakar mina problem?

Går på undersökning hos Hjärt- & kärlcentrum i Södertälje 1 gång per år.

/TsP49

Efter vad du uppger har du haft dessa problem ungefär lika länge som du har haft dessa läkemedel, eller kanske att besvären tom kom innan du började med läkemedlen.

Oavsett så tror jag inte att det är dina läkemedel som orsakar dessa problem, därför att om det är biverkningar går de i regel över efter några veckor när kroppen vant sig. Både yrsel och huvudvärk finns som biverkan på både Ezetrol och Atorvastatin, men jag tror inte att de orsakar dem.

Däremot tycker jag att du kanske har en lite för hög dos atorvastatin, 80 mg, speciellt som du också tar 10 mg Ezetrol som också ska sänka kolesterolet i blodet.

Hur ligger dina blodfetter? Behöver du båda, och ffa behöver du 80 mg atorvastatin?

Jag föreslår att du kollar upp detta med hjärt- kärlcentrum i Södertälje nästa gång du ska dit.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *