Senaste nytt!
Hem / Hjärta/Kärl / Kan naturmedel ge tunnare blod?

Kan naturmedel ge tunnare blod?

Jag är en kvinna på snart 70 år som måste ta den blodförtunnande skolmedicinen Plavix men som inte kan äta den på grund av biverkningar. Jag får blåmärken stora som handflator. Nu tar jag två tabletter Neurokan som innehåller istället som har både verkan och biverkan. Men det kanske finns något annat naturligt som jag kan äta? Har provat annan skolmedicin som är blodförtunnande men är väldigt känslig, varför mitt hopp står till Neurokan, fast jag inte behöver den för det syftet den är avsedd för. Jag tar även Levaxin, felodipin och sotalol i minsta styrkorna.

Den döende svanen

Plavix och andra blodförtunnande läkemedel används för att minska risken för blodproppar som kan fastna i hjärnan och lungorna.

Det finns inga vetenskapliga studier som visar att Johannesört (Neurokan) eller andra naturprodukter har en blodförtunnande effekt och därmed skulle minska risken för blodproppar.

Jag tycker att du ska prata med din läkare så att ni hittar ett annat läkemedel. Det finns flera olika att pröva.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 19 2012.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *