Hem / Hemmets Journal / Vågar jag fortsätta med mina kosttillskott?

Vågar jag fortsätta med mina kosttillskott?

Under många år tog jag flera , bland annat och D-vitamin. Tyvärr drabbades jag för några veckor sedan av en hjärtinfarkt och låg på sjukhus en tid. När jag blev utskriven fick jag med mig en lista med fem olika läkemedel som jag ska ta varje dag, för att minska risken för fler infarkter. Kan jag fortsätta med mina kosttillskott? Kan kosttillskotten ha bidragit till hjärtinfarkten?

Orolig

Jag tror inte att kosttillskotten har bidragit till din hjärtinfarkt, men det är omöjligt att svara på. Kosttillskott är normalt inte så noga studerade. Det är snarare dina gener och din livsstil som har bidragit till infarkten.

Om du kan fortsätta att ta kosttillskotten är en riktigt svår fråga. Kunskapen om kosttillskott baseras både på viss forskning men framför allt på att de har använts under lång tid. Troligen går det bra, men jag tycker att du bör ta en ordentlig diskussion med din läkare, gärna någon som är specialist på hjärtsjukdomar, innan du fortsätter.

Om du tar , ett vanligt läkemedel efter hjärtinfarkt som gör att blodet inte koagulerar så lätt, ska du inte ta 3 eftersom det påverkar effekten av Waran. Även kan försämra effekten av Waran.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 35 2015.