Senaste nytt!
Hem / Hjärta/Kärl / Varför ska man inte ta escitalopram när man äter medicin mot hjärtarytmi?

Varför ska man inte ta escitalopram när man äter medicin mot hjärtarytmi?

Jag behandlas för depression och hjärt-arytmi. För detta tar jag Bisoprolol 3,75 mg, och Escitalopram 5 mg. Jag tar också kosttillskott i form av Lactiplus.

Jag har läst att man ej ska blanda escitalopram med t ex metoprolol, som är en betablockerare. Jag undrar om man kan äta escitalopram med Bisoprolol, som också är en betablockerare?

Varför ska man inte äta escitalopram när man äter medicin mot vissa hjärt-arytmier?

Rasmus, 25 år

Det finns en risk att halten av metoprolol i blodet ökar om du samtidigt tar escitalopram. Men det är inte alls säkert att det har någon klinisk/medicinsk betydelse. Denna risk kan jag inte hitta med bisoprolol och escitalopram.

Du ska inte ta escitalopram om du har arytmi eftersom escitalopram som biverkan kan orsaka arytmier. Så du riskerar att spä på ”problemet”.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *