Hem / Hemmets Journal / Vilken huskur för urinvägsinfektion passar med Waran?
urinvägsinfektion

Vilken huskur för urinvägsinfektion passar med Waran?

Jag behandlas med för djup ventrombos i vänster arm sedan tre månader tillbaka. Jag vet att det fins vissa restriktioner men vill kolla mina huskurer för begynnande urinvägsinfektion om de påverkar effekten av Waran:

1. Rikligt med som citronvatten och dylikt

2. Tranbärsjuice eller tabletter med tranbärsextrakt

3. Ett naturläkemedel som kallas ”kollodialt silver”

Karin

Du bör undvika när du behandlar med Waran. Det finns en del fall rapporterade med ökad blödning hos personer som behandlar med Waran och som samtidigt intar tranbärsjuice. Det finns inte heller någon stark vetenskaplig bevisning för att tranbär minskar risken för urinvägsinfektion (UVI).

Citronvatten och liknande bedömer jag som ofarligt, hittar inga rapporter på det. Kolloidalt (finfördelat) silver påstås vara en bra vattenrenare som dödar svampar, virus, bakterier och de flesta encelliga parasiter av typen protozoer. Det finns dock inga vetenskapliga av hög kvalitet som visar att det skulle minska risken för eller förebygga urinvägsinfektion.

Så, för att sammanfatta det hela – fortsätt med Waran enligt din läkares ordination, undvik tranbär och kollodialt silver, och håll dig till citronvatten.

Frågan publicerades i nr 22 2014.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *