Senaste nytt!
Hem / Allergi / Vilken pollenmedicin kan jag kombinera med mina blodtrycksmediciner?

Vilken pollenmedicin kan jag kombinera med mina blodtrycksmediciner?

Jag har högt blodtryck som jag behandlar med Logimax och Losartan.

Jag har också pollenallergi så här på våren och sommaren. Vilken receptfri pollenmedicin kan man kombinera med mina blodtrycksmediciner? I bipacksedeln till Logimax står en varning för kombination med antihistaminer.

Sofia, 42

Ja, det står i Fass att metoprolol, ett läkemedel som finns i Logimax, kan krocka med antihistaminer. Men när jag söker i en databas för just krockar (interaktioner) får jag inte upp några träffar för ett antal olika antihistaminer i kombination med Logimax.

Det som kan hända är att nivån av metoprolol stiger och kanske sänker ditt blodtryck lite ytterligare.

Jag tycker att du provar t ex Loratadin eller Cetirizin, som finns receptfritt på apoteken, och ser hur det går. Om du känner av t ex yrsel eller huvudvärk kan det vara så att läkemedlen krockar. Avsluta då och prova något annat som finns på apoteken. Om du har mycket besvär tycker jag att du pratar med en allergispecialist.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *