Senaste nytt!
Hem / Hud / Jag svettas så i ljumskarna – kan jag använda Absolut Torr?

Jag svettas så i ljumskarna – kan jag använda Absolut Torr?

Jag har jätteproblem med att jag svettas i ljumskarna. Kan jag använda Absolut Torr i ljumskarna? Om inte, finns det något annat som fungerar?

Genomblöt

Ja, det går bra att använda Absolut Torr i ljumskarna. Absolut Torr är en extra effektiv antiperspirant som motverkar svett och dålig lukt i upp till sju dagar. Den ska vara effektiv mot alla typer av svettningar, till exempel armsvett, handsvett och fotsvett, men också på andra delar av kroppen.

I ljumskarna kan det vara mer praktiskt att välja Absolut Torr Wipes istället, det vill säga våtservetten, än den klassiska flaskan som man duttar ut vätskan med. Vätskan i flaskan och på våtservetten är densamma, det handlar bara om vilken appliceringsmetod som är smidigast och enklast att använda. Absolut Torr är fri från parfym, färgämnen och konserveringsmedel.

För att uppnå full effekt och för att undvika sveda på huden, är det viktigt att huden är fullständigt torr när du applicerar Absolut Torr. Tvätta huden och torka väl med handduk. Låt huden lufttorka ytterligare en stund. Du bör inte vara nyrakad på huden där Absolut Torr appliceras, eftersom det då finns risk för att hudirritation uppstår.

Den här frågan besvarades i Hemmets Journal nr 41 2015.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *