Senaste nytt!
Hem / Infektion / Kan jag ta röd solhatt samtidigt med enalapril?

Kan jag ta röd solhatt samtidigt med enalapril?

Jag tar enalapril 20 mg per dag för högt blodtryck. Fungerar bra. Har ganska mycket förkylningar, ffa under höst, vinter och vår och undrar om jag samtidigt kan ta röd solhatt för att behandla och minska risken för förkylningar.

Är i övrigt frisk.

/Johan

Ja då, Johan, det kan du göra. Extrakt från blomman används som verksam ingrediens i många naturläkemedel för att fo?rebygga och lindra fo?rkylning.

Det finns visserligen inga studier gjorda som har undersökt kombinationer mellan röd solhatt och andra läkemedel, men det finns inget rapporterat enligt Fass-texten.

Men du ska nog inte förvänta dig några fantastiska effekter av röd solhatt (Echinacea purpurea) vid förkylning, men Läkemedelsverket bedömer att det finns en positiv effekt med preparatet som är visad.

Röd solhatt finns i flera produkter på apotek och i hälsokosthandeln. Det ska inte användas i längre perioder än tio dagar per behandlingstillfälle.

 

 


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *