Senaste nytt!
Hem / Interaktion / Är det farligt att ta allergimedicin efter p-piller?

Är det farligt att ta allergimedicin efter p-piller?

Jag tar p-piller Prionelle 28, 1 tabl / dag. Är det farligt att ta en dos Ventoline efter att jag har tagit p-pillret? Jag tar också vid behov allergitabletter Clarityn och Loratadin vid behov. Är det farligt att ta dessa efter att jag har tagit p-pillret?

Kvinna, 16 år

[hr]

Clarityn innehåller substansen loratadin och de tabletter du nämner i din fråga är alltså samma sak. Dessa ska du därför bara ta en utav, inte en av varje.

I den medicinska litteraturen finns det inget som säger att det skulle vara farligt att ta Ventoline och Clarityn/loratadin efter att du har tagit ditt p-piller. Det kan du alltså fortsätta med.

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.