Hem / Interaktion / Är det något av preparaten som innehåller Johannesört?

Är det något av preparaten som innehåller Johannesört?

Jag äter p-pillret Prionelle och jag har under tiden tagit två olika sorters allergitabletter vid behov, samt och en gång en magkatarrstablett.

När jag hämtade ut p-pillerna sa dom att jag inte ska kombinera p-pillret med , jag har nu glömt att kolla på dessa. Är de någon av dom som innehåller Johannesört?

En annan fråga, min kille kom i mig när jag hade börjat med dessa piller, en vecka efter start. Det jag undrar är, alltså innan jag började äta pillerna använde jag mej av att jag fick mens varje månad som en graviditetskoll typ. Så jag såg att jag inte var gravid. Men nu får jag en så kallad liknande mensblödning, menas de att om jag inte får den kan jag vara gravid så som de är i vanliga fall eller är de att man får den mensliknande blödningen hur som helst när man äter p-pillret?

/Sanna


Nej, de innehåller inte Johannesört. Det står på förpackningen om de gör det. Så du kan fortsätta med dina allergitabletter och de andra vid behov.

Förutom att skydda mot graviditet gör p-piller att mensblödningarna blir mer regelbundna och ofta blir menstruationen mindre smärtsam och mängden minskar. Du ska alltså få en mensblödning var 4:e vecka även när du tar p-piller – det är normalt.

Men det kan hända att den uteblir även om det är ovanligt. Skulle den utebli två gånger på raken kan du vara gravid. Informera din läkare/barnmorska omgående. Börja inte på nästa tablettkarta förrän din läkare/barnmorska kontrollerat att du inte är gravid.

 

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt (2 år för att vara exakt). Men jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade. /Fredrik Hed, Fråga Apotekaren ***

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *