Hem / Hemmets Journal / Kan jag kombinera Paroxetin med More Woman?

Kan jag kombinera Paroxetin med More Woman?

Jag undrar om det är farligt att kombinera Paroxetin med More Woman? Jag har tagit en halv Paroxetin och en kapsel More Woman på morgonen. Det står att jag ska ta en kapsel MW till kvällen också men det vågar jag inte för jag blev yr och det kändes som om golvet gungade och jag var onykter. Har därför dragit ner på Paroxetin och tar en fjärdedel.

Birgitta

Nej, det är troligen inte farligt, men det finns inga vetenskapliga studier som har undersökt den kombinationen.

More Woman är ett kosttillskott som påstås vara bra för att lindra övergångsbesvär i klimakteriet. Det innehåller Sammetsböna, Brännässla, Muira puama, Mariatistel, Svartpeppar, Pantotensyra, B6, Krom och Zink. Det finns inga studier på detta preparat och inga kontroller att kapslarna verkligen innehåller det som påstås.

Paroxetin är ett vanligt läkemedel för behandling av depression, ångest, stressyndrom och liknande. Yrsel är en vanlig biverkan med Paroxetin, men brukar normalt gå över efter en tids användning.

Jag tror att det är Paroxetin som gör att du blir yr. Jag tycker inte att du ska sänka dosen Paroxetin utan att prata med din läkare. Om besvären inte försvinner finns det många andra preparat att välja.

Denna fråga publicerades i Hemmets Journal nr 16 2015.

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt (2 år för att vara exakt). Men jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade. /Fredrik Hed, Fråga Apotekaren ***

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *