Senaste nytt!
Hem / Interaktion / Kan jag ta kreatin samtidigt som jag tar citalopram?

Kan jag ta kreatin samtidigt som jag tar citalopram?

Kan jag äta tillskott för styrketräningen samtidigt som jag använder citalopram? Kan det vara farligt?

Man, 30 år, panikångest

Ja, det kan du göra. Vad jag kan läsa mig till verkar det ok att ta kreatintillskott samtidigt som du tränar och tar citalopram.

Däremot föreslår jag att du tar samma dos och mängd, både av citalopram och av kreatin, i två veckor innan du ändrar dosen på någon av dem. Detta för att du ska kunna vara observant på och känna efter om det blir några förändringar i din kropp. Känner du av förändringar, föreslår jag att du till en början slutar med kreatin. Förändra inte dosen citalopram utan att prata med din läkare.

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.