Senaste nytt!
Hem / Interaktion / Vad kan jag kombinera med mina hjärtmediciner?

Vad kan jag kombinera med mina hjärtmediciner?

Går det att använda Q10, , bidrottninggelé-kapslar med hjärtmediciner Emconcor och Digoxin, samt Thyroxin sköldkörtelmedicin och Primaspan ordinerad för blodpropp i ögat? Hur är det med rysk rot eller naturmedel som höjer immunförsvaret?

Madicken i Finland

Det var en stor och komplicerad fråga på några få rader. Det bästa du kan göra är att äta varierat och röra på dig varje dag. Då behöver du sällan komplettera med naturläkemedel och kosttillskott.

Vad jag kan läsa mig till, utan att ha någon djupare kunskap om dina sjukdomar eller vilka doser du tar av dina läkemedel, bör det gå bra att kombinera de preparat du nämner.

Rysk rot kan du kombinera med dina övriga läkemedel, dock inte om du har högt blodtryck.

Det bästa du kan ta om du behöver stärka ditt immunförsvar är ett multivitaminpiller.

Som alltid rekommenderar jag att du köper dina preparat på ett apotek; då vet du vad du får. Du ska också informera din läkare om alla naturläkemedel och hälsokostpreparat du tar utöver dina vanliga läkemedel.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 12 3012.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *