Senaste nytt!
Hem / Kosttillskott / Fungerar MSM med Trombyl?

Fungerar MSM med Trombyl?

Kan jag ta kosttillskottet när jag samtidigt tar Trombyl 75 mg per dag för att förebygga blodpropp?

KER

MSM är ett kosttillskott som innehåller organiskt svavel, som kroppen behöver för en mängd olika funktioner. Bland annat påstås MSM ha antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper, och att detta i sin tur skulle vara positivt för kroppen.

Problemet är att det inte finns några långa eller stora vetenskapliga studier av bra kvalitet som visar att det stämmer. Därför går det inte att säga att MSM verkligen är bra.
Kosttillskott som MSM är allt som oftast inte heller testade tillsammans med vanliga läkemedel. Därför går det inte att vara säker på att de inte påverkar varandra. Det skulle kunna göra att Trombyl får både ökad eller minskad effekt, eller så påverkas det inte alls.

Trombyl är en variant av huvudvärkstabletten Treo, fast i lägre dos. Trombyl innehåller substansen acetylsalicylsyra, ASA. En biverkan med ASA är att den påverkar kroppens förmåga att koagulera blod, så att det koagulerar mindre. När det gäller människor med en ökad risk för blodproppar är det istället positivt.

Troligen kommer det att gå bra att kombinera MSM och Trombyl. Du får helt enkelt prova dig fram.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 30 2016.

 


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *