Senaste nytt!
Hem / Artros / Det finns inga bevis att ArtroFlex fungerar

Det finns inga bevis att ArtroFlex fungerar

Jag såg en annons i en tidning för något som heter ArtroFlex+. Känner du till det? Får man gå ut med en sådan annons där man skriver ”Här är lösningen på hur du äntligen kan bli av med ledsmärta…” och ”Garanterad smärtlindring utan risk”?

/Artros-drabbad

Jag har sett annonsen och det är tveksamt om de får använda sådana påståenden.

När en annons påstår att något botar eller lindrar, blir produkten per definition ett läkemedel. Eftersom produkten i fråga inte är ett registrerat läkemedel, men ändå marknadsförs på det viset, bryter företaget mot både läkemedelslagen och marknadsföringslagen.

Annonsen, och företagets webbsida, är väldigt bristfällig på verklig information. Det står inget om varken vad produkten innehåller eller hur den fungerar.

Jag har varit i kontakt med företaget och de säger att produkten innehåller svarta vinbär, algört och organiskt kisel. Detta är ämnen som på ett vetenskapligt sätt inte har visat någon effekt alls på ledvärk eller artrossmärta. Några vetenskapliga studier eller tester som styrker företagets påståenden om produkten har de heller inte kunnat visa.

Så mitt råd till dig, och alla andra, är att inte köpa ArtroFlex+ eftersom det med stor sannolikhet inte kommer att hjälpa dig alls.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 32 2015.

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.