Senaste nytt!
Hem / Kosttillskott / Kan jag kombinera Havtorn och Omega 3 utan risk?

Kan jag kombinera Havtorn och Omega 3 utan risk?

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Går det bra att äta både och Eskimo 3 samtidigt, eller kan det bli för mycket av något?

Anne

Båda dessa kosttillskott har olika ursprung och innehåller därför lite olika saker, vilket gör att de snarare kompletterar varandra istället för att konkurrera med varandra.

Membrasin innehåller extraktet SBA 24 från havtornsbär (Hippophae ramnoides L.), som består av omega-7, samtliga essentiella fettsyror tillsammans med bärens och växtsteroler. Det innehåller också omättade fettsyror och karotenoider som omvandlas till A, som bidrar till att bibehålla normala slemhinnor och normal hud.

Eskimo 3 kommer ur naturlig och innehåller omega-3 fettsyror, framför allt EPA och DHA, som bidrar till hjärtats normala funktion. Omega-3 fettsyror kan leda till viss förlängning av blödningstiden. Om du behandlas med antikoagulantia eller acetylsalicylsyra bör du första prata med din läkare.

Så länge du håller dig till de på förpackningarna rekommenderade doserna ska det inte vara något problem att fortsätta ta dessa. Observera att kosttillskott inte ersätter en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 12 2014.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.