Hem / Hemmets Journal / Kan medlet påverka effekten av min p-stav?

Kan medlet påverka effekten av min p-stav?

Jag använder Nexplanon p-stav som preventivmedel sedan en tid tillbaka. Tar också emellanåt för magen. Vill börja med Friggs Beauty för hårets skull, men läser på innehållsförteckningen och undrar om åkerfräken eller något annat av innehållet skulle kunna påverka effekten av min p-stav?

P-stavs bärare

Friggs Silica Beauty är ett kosttillskott med syfte att stärka hår, hud och naglar. Det innehåller en hög halt av kisel samt B-vitaminerna riboflavin (B2) och niacin (B3). Det innehåller även bambuextrakt och åkerfräkenextrakt.

Det finns inga vetenskapliga studier som har undersökt just denna kombination läkemedel och kosttillskott/hälsokost. När jag söker i olika databaser hittar jag inte någon information om att detta kosttillskott och dess innehåll skulle påverka effekten av din p-stav, och i normala fall brukar det gå bra att ta kosttillskott samtidigt med andra läkemedel. För säkerhets skull kan du också prata med din barnmorska eller den som har skrivit ut p-staven åt dig.

Däremot ska du undvika naturläkemedel som innehåller , eftersom det kan påverka effekten av ditt preventivmedel. Friggs Silica Beauty innehåller dock inte johannesört.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 7 2017.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *