Senaste nytt!
Hem / Kosttillskott / Vad kan jag kombinera med Removyl?

Vad kan jag kombinera med Removyl?

Jag tar bantningsmedlet Removyl och undrar om det är farligt att kombinera det med mina övriga kosttillskott och mediciner; Q-gel 30 mg med , Vitae Pro, Comfora 595 mg och olanzapin 20 mg? När jag ringde för att beställa Removyl avrådde han mig att beställa eftersom jag då inte kom ihåg namnen på de andra preparaten. Det tyder väl på ett seriöst företag? Är Vitae Pro seriöst eller ska jag sluta ta dem? De är ganska dyra. Behöver gå ner i vikt.

Ingrid

Det är sannolikt inte farligt att kombinera, men Removyl är tämligen verkningslöst och företaget bakom har av Marknadsdomstolen hotats med vite om 400 000 kr om de marknadsför produkten med specifika viktnedgångar och tidsperioder. Många vittnar också om att de inte gått ner i vikt med hjälp av produkten. Jag tycker inte att du behöver prova.

VitaePro är ett kosttillskott bland många som innehåller , och en fettsyra som heter DHA. Det finns inga jämförande studier med andra preparat som säger att Vitae Pro är dokumenterat bättre. Enligt Livsmedelsverket har de tre antioxidanterna som finns i Vitae Pro bara effekt om de ingår i maten vi äter, alltså inte i form av kosttillskott.

Mitt råd är att du fortsätter med Q-gel, olanzapin och Comfora samt äter en normal balanserad kost med mycket frukt och grönsaker. Det är också bra för vikten om du försöker röra på dig minst tre gånger per vecka i form av exempelvis promenader eller simning, vilket är skonsamt för din artros. Det är inga problem att ta smärtstillande läkemedel som till exempel eller innan du rör på dig.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 25-26 2012.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *