Hem / Mage/Tarm / Kan jag prova en dos Microlax utan att ta skada?
Microlax

Kan jag prova en dos Microlax utan att ta skada?

Jag har pga lunginflammation tagit en 10-dagars kur med Doxyferm (doxycyklin) 100 mg 2 tabletter/dag.

Nu är jag orolig att jag har fått förstoppning, jag har fått väldigt ont i magens nedre del. Försöker dricka mycket vatten. Avföringen är liten och ”slemmig”. Kan jag prova med en dos utan att jag tar skada och påverkar det medicinen?

IM

Ja då, det kan du göra. Om du har avslutat kuren med Doxyferm är den ju redan inne i kroppen och ”har gjort sitt”.

Microlax är ett mikrolavemang som lindrar förstoppning inom 5-15 minuter. Det kommer i små sprutor som du tar i ändtarmen.

En förstoppning kan man få av många orsaker så jag tror inte att det är som har orsakat det. Antibiotika gör snarare att man blir lös i magen.

Hoppas det går bra.

Doxyferm innehåller den verksamma substansen doxycyklin, som är bakteriehämmande och tillhör en grupp av antibiotika som kallas tetracykliner. Tetracykliner är så kallade bredspektrumantibiotika. Det betyder att de verkar på många olika sorters bakterier.

Doxycyklin används bland annat för att behandla vissa lunginflammationer och underlivsinfektioner. Läkemedlet kan också användas vid bihåleinflammation när inte vanligt har hjälpt. Även borrelia kan behandlas med doxycyklin. Ibland kan doxycyklin användas vid mot vanligt penicillin.

Doxycyklin har även effekt mot malariaparasiter och kan därför användas för att förebygga malaria.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *