Senaste nytt!
Hem / Mage/Tarm / Ska jag behöva ta Iberogast resten av livet?
Foto: publicdomainpictures

Ska jag behöva ta Iberogast resten av livet?

Jag har alltid varit hård i magen. En läkare trodde att jag har IBS, dock utan undersökning. Jag har nu köpt på apoteket och tar 20 droppar två gånger per dag. Jag tar också en matsked varje morgon och nu fungerar magen mycket bättre.

Nu undrar jag om jag måste ta Iberogast resten av livet och om det är farligt? Kan jag ta linfröolja jämt? Jag är 77 år gammal.

Inga

Bra att din mage fungerar bättre. Iberogast är ett växtbaserat läkemedel som du kan använda för lindring av symptom vid funktionell dyspepsi (som till exempel halsbränna och sura uppstötningar) och IBS, såsom uppkördhet, magknip och illamående.

Du bör endast använda Iberogast efter det att läkare har konstaterat att du verkligen har problem som funktionell dyspepsi eller IBS. Långtidsanvändning av Iberogast bör endast ske efter konsultation med läkare. Därför tycker jag att du ska boka tid hos din läkare för en ordentlig undersökning.

Linfröolja i de doser som rekommenderas av tillverkarna är sannolikt ofarligt att ta under lång tid.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 29 2012.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *