Senaste nytt!
Hem / Epilepsi / Har chaga någon effekt vid epilepsi?

Har chaga någon effekt vid epilepsi?

Jag läste i något forum på nätet att svampen , sprängticka, skulle fungera vid epilepsi. En tjej hade testat och hade inte haft några anfall sedan hon började med chaga.

Vet du något om detta?

/Anna

Nej, jag känner inte alls till att chaga skulle ha någon sådan effekt. Jag har också sökt i världens största databas för vetenskapliga medicinska studier, PubMed, och där finns inga sådana studier eller forskning publicerade.

Ett epileptiskt anfall kan vara ett livshotande tillstånd som måste undersökas, diagnosticeras och behandlas under ledning av en specialistutbildad läkare. Epilepsi är inget som man själv ska behandla, speciellt inte med obeprövade och icke studerade behandlingsalternativ.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *