Senaste nytt!
Hem / Nyhet / Kostnaderna för läkemedelsförmånen steg 0,7 % i januari

Kostnaderna för läkemedelsförmånen steg 0,7 % i januari

I januari 2013 var kostnaderna för läkemedelsförmånen 0,7 procent högre än i januari förra året. För december var motsvarande en minskning med 14,9 procent vilket till stor del förklaras av fler helgdagar. Den senaste 12-månaders perioden har kostnaderna för förmånen minskat med 5,8 procent jämfört med föregående 12-månaders period.

Kostnaderna för humanläkemedel i slutenvården uppgår hittills till lite drygt 543 miljoner kronor för landstingen sammantaget år 2013. Det framgår av statistik från SKL.

Ladda ner ppt-bilder här.

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *